ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Pasivní domy - budoucnost udržitelného života

Pasivní domy - budoucnost udržitelného života

Proč se vyplatí pasivní dům

  • Nízká energetická náročnost a zároveň nižší uhlíková stopa
  • Vysoký komfort bydlení díky stabilní vnitřní teplotě v zimě i v létě
  • Vynikající vnitřní kvalita vzduchu - minimum prachu i alergenů
  • Vyšší hodnota nemovitosti na trhu

Ve světě stavebnictví dochází k významnému posunu směrem k vytváření domů, jež jsou nejen v moderním designu, ale také neuvěřitelně energeticky účinné. Tyto stavby, známé jako pasivní domy, jsou příslibem budoucnosti. Umožňují domácnostem výrazně snížit svou ekologickou stopu bez nutnosti snížení nároků na komfort.

Pasivní domy jsou navrženy a postaveny tak, aby splňovaly přísná kritéria na energetickou účinnost. Je vyžadována minimální spotřeba energie na vytápění či chlazení, čehož je dosaženo díky kvalitní izolaci včetně oken a dvěří, strategické orientaci i účinným větracím systémům.

Podlahové vytápění jinak

Důležitým prvkem mnoha pasivních domů je realizace podlahového vytápění zabudovaného přímo do základové desky domu. Toto moderní řešení, které však v zahraničí není žádnou novinkou, nabízí řadu výhod.

Díky umístění topného systému do základové desky se teplo udržuje a pomalu vyzařuje v průběhu času, čímž se snižuje spotřeba energie na vytápění. Vzhledem ke skutečnosti, že na základovou desku se již pokládá pouze nášlapná vrstva podlahy, šetří tento způsob podlahového vytápění také čas a finance.

Pasivní dům od makáčů

Jako zastánci udržitelné výstavby bychom se s vámi rádi podělili o jeden z našich nejnovějších projektů – Dům u Hanuše v Bystřici pod Hostýnem. Jeho vizualizaci jsme vám představili již dříve. Je příkladem našeho úsilí o ekologickém řešení při stavbě domů ve spojení s kvalitní a precizní prací.

Uvažujete-li o tomto nejmodernějším způsobu bydlení, neváhejte se na nás obrátit. Budujme společně ekologičtější budoucnost.

Kontaktujte nás

Hledáte spolehlivou realizační firmu pro váš projekt?

Copyright © 2024 MK realizace, s.r.o. - Všechna práva vyhrazena Upravit předvolby cookies

Přístup do ADMINISTRACE | Vytvořeno SERVIS DESIGN